“Judo gaat over balansverstoring, samenwerken en tegenwerken, (zelf)vertrouwen en durven loslaten, gebruik maken van de kracht van de ander, beheersing van je eigen kracht. Kortom veel verbinding met de thema’s communicatie en organisatieverandering.”

 

"Ik moest in eerste instantie niets hebben van het fysieke. Het voelde eerst best wel ongemakkelijk. Dat verdween echter van zelf. Juist het fysieke maakte dat wij op een heel snelle en natuurlijke manier als team dichter bij elkaar kwamen. Mooi om dat zo te ervaren."

 

‘Er gebeurt wat bijzonders, als je met je team het witte judopak aantrekt. We gaan samen iets nieuws doen! Samenwerken en elkaar durven vertrouwen zijn belangrijke pijlers bij judo. Daarnaast geeft het ook nog eens de nodige plezier, waardoor het een mooie manier is om het groepsproces en de onderlinge communicatie onder de loep te nemen!’

 

“Judo is een mooie manier om in contact te komen met elkaar, het gaat niet om winnen maar om samenwerken en vertrouwen. Daarbij was het ook gewoon leuk om met collega’s in een judo pak over de mat te rollen”

 

“Extra waardevol is het om dit met de bestuurder te doen, zo ervaart iedereen hoe het is om samen te werken en wat er gebeurt als je dat juist niet doet. “


“Enorm leuk om samen met collega’s te merken dat je elkaar nodig hebt. Normaal gesproken weet je dat natuurlijk wel, maar op de judomat merk je het enorm. Elkaar de ruimte geven om een techniek te maken en verantwoordelijk zijn voor elkaars veiligheid. Echt een aanrader om de samenwerking verder te verbeteren, echt verder te komen en het is nog leuk ook!”


“Op de judo mat leren dat een medezeggenschap een sport is waarmee je wel mag strijden, maar door respect allebei wint. (bestuurder en OR). Een mooie manier om nieuwe inzichten te krijgen.”

 

“Ik heb net een nieuwe workshop Judo gevolgd. Samen met OR en bestuurder in een heus Judo pak de grondbeginselen leren van Judo. Hoe ga je met respect met elkaar om en help je anderen met valtechnieken en vooral weer opstaan. Leren dat je alleen kan winnen als je ook kan verliezen. Leren dat sportief bezig zijn alleen maar winnaars oplevert.”

 

“Ik had nog nooit aan Judo gedaan. Och, een stapje om dan in een workshop in Judopak aan de slag te gaan. Zien hoe Judo als sport op een andere manier het goede in je naar bovenhaalt. Hoe je leert dat respect tonen voor de ander ook winnen is. En dat wat je op de mat doet alleen maar kan beginnen na een diepe buiging voor elkaar. Mooi om zo de Overlegvergadering te starten”.