met judo

 

Judo heeft een aantal mooie principes die goed te vertalen zijn naar samenwerking en ontwikkeling. Laat je verrassen door een geheel andere manier van werken. Het fysieke vergt geen topsport-conditie. Het vergt alleen maar durf om met collega's de taal van het lichaam zijn werk te laten doen.

 

Op een sportieve manier werken aan samenwerking.  Judo staat voor de zachte weg, voor gebruik maken van de kracht van de ander. Dat betekent bewust zijn van jezelf en durven mee te bewegen, ook op momenten dat dit niet logisch voelt. 

 

De judo-workshop die ik  geef kan een onderdeel zijn van een training of een traject, maar kan ook als teambuildingsactiviteit worden ingezet. Ik werk vanuit landgoed Zonheuvel in Doorn, maar kan ook naar u toekomen met mijn matten & judopakken. 

 

Wat kunt u verwachten?

Wij starten in judo-pak op de tatami (judomat). Je leert vallen en rollen, een worp en enkele grondtechnieken. In deze oefeningen ervaar je hoe je omgaat met jouw kracht en die van een ander. Je leert te zorgen voor elkaar, elkaar steun te geven en elkaar de gelegenheid te geven te leren. Respect, techniek, lenigheid, balansverstoring, loslaten, vertrouwen, gebruik maken van de kracht van een ander zijn belangrijke principes in het judo. Wij passen deze principes toe in het judo en vertalen deze principes naar jouw praktijk, naar de samenwerking in jouw team.

In een intake kiezen wij de thema's die voor jouw team belangrijk zijn. Door middel van gerichte oefeningen maken wij de thema's op een andere manier inzichtelijk en bespreekbaar.